Maksaisitko käytetyistä nenäliinoista 70 euroa? Väitetään parantavan immuniteettikykyä

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalainen Vaev-yritys kehottaa valmistautumaan flunssakauteen erikoisella tavalla. Yhtiö myy verkossa käytettyjä nenälinoja tyyriiseen hintaan. Vaevin nenäliinoihin on niistetty jo valmiiksi, sillä niiden uudelleenkäytön väitetään parantavan immuniteettikykyä.

Laatikollinen käytettyjä papereita maksaa 80 dollaria, elin noin 70 euroa. Idea saattaa kuulostaa vitsiltä, mutta Vaevin vakuutetaan olevan todellinen yritys. Yleislääkäri Sarah Jarvis kuvailee muiden ihmisten räkäpaperiin hengittämistä The Sun -lehdelle huonona ideana. Se ei hänen mukaansa tee immuuniksi flunssaviruksille.

Vaevin perustaja Oliver Neissen puolestaan väittää käytettyjen papereiden uudelleenkäyttämisen olevan luonnollinen tapa taistella flunssaa vastaan. Hän tosin myöntää, ettei Vaevin leivissä ole yhtäkään lääketieteen ammattilaista eikä toimenpiteen toimivuutta ole testattu laboratorio-olosuhteissa.