Pelilegenda Hideo Kojima vieraili Helsingissä – Twitter täyttyi suomikuvista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen Hideo Kojima on tuttu nimi pelaajille muun muassa miehenä huippusuositun Metal Gear -pelisarjan takaa. Nyt pelimaailman supertähti on yllättänyt suomalaiset faninsa toden teolla.

Kojima on vieraillut Suomessa Remedy Entertainmenti -pelistudiossa. Vierailun myötä pelisuunnittelijan sosiaalinen media täyttyi torstaina kuvista muun muassa Helsingin kaduista, Suomen talvesta ja Muumeista.

Pelintekijä paljasti Apocalyptican, Himin ja The Rasmuksen olevan hänen fanittamiaan suomalaisyhteitä. Hän esitteli Twitterissä jakamassaan kuvassa Apocalyptican jäseniltä saamiaan nimikirjoituksia.

Kojima vierailun tarkka syy on toistaiseksi epäselvä. Pelaaja-lehden mukaan hän on kuitenkin tutustunut viime aikoina eri puolilla maailmaa sijaitsevissa pelistudioissa. Hän saapui Suomeen vierailtuaan ensin hollantilaisessa Guerilla Games -yhtiössä.

55-vuotias Hideo Kojima tunnetaan parhaiten Metal Gear -pelien kirjoittajana ja ohjaajana. Parhaillaan hän työstää uuden Kojima Productions -yhtiönsä voimin odotettua Death Stranding -peliä, jossa ovat mukana muun muassa näyttelijät Mads Mikkelsen, Norman reedus ja Lea Seydoux.

 

View this post on Instagram

#apocalyptica #hideokojima #samlake

A post shared by Hideo Kojima (@hideo_kojima) on