Rajaa kotiin ruutuvapaa-alue – rentoudut paremmin päivästä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat ryhtyneet rajoittamaan ruutuaikaansa ja älypuhelinten aikakautta on kuvailtu laskusuuntaiseksi. Sen sijaan yhä useampi käy enemmän kirjastoissa ja tilaa uudestaan sanomalehtiä ja aikakausilehtiä kotiinsa.

Ihmiset ovat kiinnittäneet nykyisin enemmän huomiota mielensä hyvinvointiin. Keskittymiskyvyn puute ja stressi kulkevat helposti kotiin, jos antaa mielelle jatkuvasti vaihtuvia ärsykkeitä myös rauhoittumisen ja levon aikana. Kotiin voi luoda alueen, jonka sisäpuolelle ei saa tuoda yhtäkän älylaitetta tai ruutua.

Sen sijaan tässä kodin kohdassa voi lukea, tehdä käsitöitä tai keskustella perheenjäsenten kanssa kasvotusten. Spotissa voi kirjoittaa päiväkirjaa tai askarrella ystävänpäiväkortteja. Alueeksi riittää vaikkapa yksi nurkka kodista, jolloin hälinää ja hektistä elämää pääsee pakoon.