Etsivätoimisto uhkaa haastaa Red Dead Redemptonin oikeuteen – näin Rockstar Games vastasi

Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Red Dead Redemption 2 -pelin tekijät ovat vaikeuksissa Pinkerton-etsivätoimiston ansiosta. Syynä on  etsivätoimiston nimen luvaton käyttö ja esittäminen huonossa valossa.

Vuonna 1850 perustetun Pinkertonin mukaan etsivätoimisto esitetään pelissä pelaajaa metsästävinä pahiksina. He eivät ole myöntäneet Rockstar Gamesille lupaa nimensä käytölle ja uhkaavat yhtiötä oikeustoimilla.

Variety-lehti kertoo Rockstarin ja Take-Two Interactiven vastanneen syytöksiin omalla kanteella. Siinä Red Dead Redemption 2 -pelin kerrotaan olevan historiallisesti tarkka kuvaus 1800-luvun villistä lännestä. Yhtiöiden mukaan Pinkerton-nimen käyttö pelissä on Yhdysvaltojen perustuslain ensimmäisen lisäyksen suojaama.

Lisäksi Rockstar huomauttaa, että Pinkerton on esiintynyt ennenkin elokuvissa, televisiossa ja videopeleissä. Etsivätoimiston edustajia on nähty muun muassa Deadwood-sarjassa ja Bioshock Infinite -pelissä.