Nyt se on virallista: Tänään vuoden masentavin päivä!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimusten ja tilastojen mukaan ihmiset hymyilevät vähemmän maanantaiaamuisin kuin muina viikonpäivinä. Maanantai on myös yleisin päivä ihmisten sydänkohtauksille. Tänään 21. tammikuuta on virallisesti vuoden masentavin päivä.

Vuoden masentavimman päivän nimitys johtuu siitä, että tänään ihmiset ovat yksinäisempiä kuin muina vuoden maanantaipäivinä. Joulusta jäänyt velkataakka painaa ja sää saattaa ahdistaa. Toronto Sunin mukaan noin puolet naisista tuntee olonsa tänään epäviehättäväksi, mikä vaikuttaa alakuloiseen olotilaan entisestään. Daily Mailin mukaan etenkin brittiläiset ovat tänään erityisen masentuneita.

Maanantaimasennuksia voi ehkäistä viettämällä viikonloput mukavan tekmisen ja levon merkeissä. Lisäksi arkirytmiä ei kannata muuttaa viikonlopun aikana liikaa. Mikäli kylmä ja pimeä vuodenaika masentaa, kannattaa suunnata aurinkoisempaan maahan lomailemaan.