Santapark Arctic World valittiin Vuoden matkailuyritykseksi

Matkailu · Stara.fi

Vuoden matkailuyritys on rovaniemeläinen Santapark Arctic World. Matkailutoimittajien Kilta ry:n vuosittain myöntämä palkinto on luovutettu Santaparkin Katja Ikäheimo-Länkiselle ja Ilkka Länkiselle Matka 2019 -messuilla. Ansioituneita matkailualan kohteita ja henkilöitä on palkittu vuodesta 1972 lähtien.

Santapark Arctic Wolrd on palkintoraadin mukaan saanut unelman Joulumaasta uuteen elämään. Perusteluissa haluttiin nostaa esille Joulupukin kotiluola SantaPark, joka oli Niilo Tarvajärven vuosikymmenten unelma. Palkintoraadin mukaan rovaniemeläisen yrittäjäperheen tinkimättömällä työllä SantaPark on noussut kukoistukseensa.

– Elämyksiltään rovaniemeläisyritys on monipuolinen. Siellä on myös Joulupukin salainen metsä – Joulukka, jonka suomalainen saunamaailma Metsäkyly saa kylpijänsä haukkomaan henkeään saunan löylyssä ja tähtitaivaan alla revontulten leiskuessa Lapin taivaalla, voittajaa kuvaillaan.

Skandinaavisen muotoilun erikoisuus lappilaisessa maisemassa on yhtiön Arctic TreeHouse Hotel, jonka käpylehmät sekä paikallista ruokaa tarjoava Rakas Restaurant & Bar ovat nostaneet rovaniemeläisyrityksen maailmanmaineeseen.

Palkittuun elämystarjontaan kuuluvat myös ProSantan Joulupukkipalvelut sekä VIP-matkoja tarjoava Lapland Luxury, jotka vievät matkailijan syvemmälle Lapin eksotiikan ja joulun saloihin.

Santapark Arctic Worldin yrittäjät Katja Ikäheimo-Länkinen ja Ilkka Länkinen ja ovat edistäneet Suomen ja Lapin matkailua vuodesta 1997. Nykyisin heillä on vuosittain 100.000 vierasta yli 70 eri maasta.

– Emme ole tyytyneet pelkkään majoitukseen, vaan haluamme tarjota vieraillemme kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa pääsee nauttimaan kaikilla aisteilla Napapiirin luonnosta ja lappilaisesta vieraanvaraisuudesta, yrittäjäpari kertoo.