Avioero voi olla paras ratkaisu suhteelle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisella on oikeus onnellisuuteen ja rakkauteen. Toisinaan ihmiset jäävät huonoon parisuhteeseen lasten, tottumuksen tai yksinäisyyden pelon takia. Avioero ei ole kaiken loppu, vaan toisinaan se voi olla kaiken alku.

Avioero ei ole itsekäs päätös, vaan usein se on yksinkertaisesti tehtävä kaikkien osapuolten edun takia. Jokaisella on eron jälkeen mahdollisuus aloittaa elämänsä puhtaalta pöydältä ja siirtyä tulevaa kohti. Avioero ei ole häpeällistä tai tarkoita epäonnistumista. Toisinaan se voi olla järkiteko, jossa oikeasti seuraa oman elämänsä haaveita itseensä luottaen. Elämä on nyt.

Avioero voi tarkoittaa joistakin ystävistä luopumista, lasten uudenlaisia asumisjärjestelyitä, omaisuuden puolittamista ja kaiken alusta aloittamista. Mikäli on kuitenkin yrittänyt avioliiton parhaaksi kaikkensa siinä kuitenkaan onnistumatta, kannattaa oikeasti suunnata energia uudenlaiseen onneen ja elämään.