Opiskelija kuoli ruokamyrkytykseen – söi viisi päivää pöydällä seissyttä pastaa

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Belgiasta kantautuvat tositarina tarjoaa hyvän syyn sille, miksi ruoantähteet kannattaa säilyttää kylmässä ja syödä nopeasti pois. Vanhentunut pasta koitui erään opiskelijan kotaloksi.

AJ-niminen opiskelija oli syönyt mikrossa lämmittämiään pastan tähteitä. Jääkaapin sijaan ruoka oli seissyt viisi vuorokautta keittiön pöydällä. 20-vuotias lähti ruokailun jälkeen urheilemaan, mutta joutui pian palaamaan kotiin voimakkaan vatsa- ja pääkivun sekä pahoinvoinnin vuoksi.

AJ yritti hoitaa oireitaan juomalla vettä ja nukkumalla. 11 tuntia myöhemmin opiskelijan vanhemmat löysivät hänet kuolleena. Ruumiinavauksessa kävi ilmi, että AJ oli menehtynyt ripulia ja oksentelua aiheuttavan bacillus cerus -bakteerin tartuntaan.

Karmiva kuolemantapaus sattui vuonna 2008. US Journal of Clinical Microbiology -tiedejulkaisussa esitelty tapaus on kerännyt uudelleen huomiota Youtube-videosarjaa pitävän lääkärin, Dr Bernardin ansiosta.