Maailman korruptiotilasto julkaistiin – Suomi hävisi kahdelle maalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomea on perinteisesti pidetty maana, jossa viranomaisiin voi luottaa. Tämä on näkynyt myös muun muassa maailman korruptiotilastossa, jotka on nyt taas julkaistu vuodelta 2018. Suomi sijoittui tällä kertaa jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä Ruotsin, Singaporen ja Sveitsin kanssa.

Transparency.org

Näitä maita edellä olivat vähiten korruptoituneeksi maaksi nimetty Tanska ja toisena listalla komeileva Uusi-Seelanti. Listan toisessa päässä maailman kaikkein korruptoituneimmaksi maaksi nimettiin tällä kertaa Somalia. Sen vanavedessä korruptoituneimpien listan kärkipäässä olivat lisäksi Syyria, Sudan, Jemen ja Pohjois-Korea.

Maailman korruptiolistan laatii ja julkaisee vuosittain Transparency International. Eniten ihmetystä on tänä vuonna aiheuttanut se, että Yhdysvallat putosi pois maailman 20 vähiten korruotoituneen maan joukosta ensikerran sitten vuoden 2011.