Nerokasta! Japanissa voit palkata ihmisen kuuntelemaan valitustasi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa on keksitty uusi käyttötarkoitus keski-ikäisille miehille. Heitä voi nyt vuokrata kuuntelemaan valituksia, hoitamaan kotitöitä ja antamaan neuvoja.

Ossan Rental -palvelun tavoitteena on puhdistaa enoa tarkoittavan ossan-sanan heikko maine sotkuiseen, huonokuntoiseen ja huonoja vitsejä kertovaan keski-ikäiseen mieheen vittaavana terminä. Miehen voi palkata kuuntelemaan ongelmia edulliseen kahdeksan euron hintaan.

Palvelussa työskentee nykyään 80 enoa. Jokaisen potentiaalisen uuden enon täytyy läpikäydä Ossan Rentalin perustajan, Takanobu Nishimoton seula. Tavoitteena on pitää huoli turvallisuudesta ja siitä, että miehen luonne sopii palveluun.

Ossan Rental on osoittautunut suosituksi erityisesti 20-50 vuotiaiden naisten keskuudessa. Japan Times -lehden mukaan palvelun kautta tehdään kuukausittain jopa 900 enovarausta.