Älä tee näitä asioita ennen nukkumaanmenoa – kuusi emämokaa listattiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmisten kannattaa panostaa riittäviin yöuniin, mikäli he haluavat elämänlaatunsa paremmaksi ja menestymisen takuuvarmemmaksi. On sanomattakin selvää, että ilta on rauhoittumisen aikaa, jolloin valmistaudutaan lepoon ja nukkumiseen.

Unen määrän lisäksi myös sen laadulla on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Sängyssä ei saa koskaan tehdä töitä tai selata sosiaalista mediaa puhelimella. Sängyssä syöminenkin on kyseenalaista, eikä illalla kannata nauttia liikaa makeita tai mausteisia herkkuja, PureWow listaa.

Vatsan sisältö määrittelee pitkälle yöunen laatua. Raskas ja juuri ennen nukkumaanmenoa nautittu illallinen voi tehdä yöstä levottoman. Alkoholi puolestaan muuttaa sikeän REM-unen heikkolaatuiseksi. Älä myöskään juo liikaa vettä illalla, jotta yö ei mene vessassa ravaamiseen.