Applen Facetimessa vakava tietoturva-aukko – mahdollistaa salakuuntelun

Digi · Tim Isokivi

Applen Facetime-videopuhelusovelluksesta on löydetty salakuuntelun mahdollistava vika. Sen ansiosta puhelun vastaanottajan on voinut kuulla ja nähdä jo ennen kuin hän on vastannut videopuheluun.

Tietoturva-aukon hyödyntäminen on ollut helppoa. Käyttäjän on tarvinnut vain soittaa jollekin Facetimellä, pyyhkäistä ylöspäin ja lisätä itsensä puheluun lisää henkilö -kohdasta. Tämän jälkeen puhelun vastaanottajan on voinut kuulla ja nähdä hänen tietämättään.

Apple on Buzzfeed-sivuston mukaan sittemmin tiedostanut ongelman. Yhtiö lupaa korjata vakavan tietoturva-aukon myöhemmin tällä viikolla ilmestyvässä sovelluksen päivityksessä.

Mikäli mahdollinen salakuuntelu pelottaa, on Facetime mahdollista kytkeä pois päältä. iPhonessa ja iPadissa se onnistuu Asetukset-valikon Facetime-kohdasta, Macissa puolestaan käynnistämällä Facetimen ja kytkemällä sen pois ohjelmavalikosta.