Arvokas matkavinkki: Säästä majoituskustannuksissa nukkumalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailusta nauttivat ihmiset pysyvät harvoin koko lomaansa yhdessä paikassa. Reissasipa sitten Aasiassa, Euroopassa tai rapakon takana, kannattaa välimatkat ottaa levon kannalta. Junat, bussit ja lentokoneet sopivat nukkumapaikaksi ihmiselle, joka ei tarvitse sänkyä lepäämiseen.

Elite Dailyn matkatoimittaja Ciara Johnson on tottunut reissunainen. Hän pystyy nukkumaan monessa eri paikassa, mutta järkevintä se on hänen mukaansa julkisissa kulkuvälineissä.

Hän on oppinut säästämään runsaasti rahaa sijoittamalla matkakassan varoja paikasta toiseen liikkumiseen. Sen sijaan, että hän nukkuisi hotellisängyssä, pystyy hän hyödyntämään matkan lepäämiseen.

Samalla hän säästää aikaa, eikä matkasta mene puolta päivää hukkaan junassa istumiseen. Yöllä matkustaessa voi herätä seuraavana aamuna uudessa kohteessa. Matkan aikana on myös mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Johnson kertoo tavanneensa reissuillaan runsaasti muita matkaajia, joilta on saanut vinkkejä sekä toisinaan jopa illallisseuraa.