Näyttelijä Ismo Kallio on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Ismo Kallio on kuollut. Hän menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana 2. helmikuuta 83-vuotiaana. Kallio näytteli Kansallisteatterissa ensi kertaa vuonna 1955 ja oli kiinnitettynä näyttelijänä vuodesta 1979−2002.

Hänen viimeinen roolinsa Kansallisteatterissa nähtiin Anton Tšehovin Kirsikkapuistossa vuonna 2013. Ismo Kallio oli ilmaisuvoimainen teatterinäyttelijä, joka onnistui niin vakavissa kuin koomisissakin rooleissa. Monipuolisia rooleja kertyi Prosperosta Nalle Puhiin ja Vara-Manuun. Kallio oli myös tunnettu esiintyjä televisiossa ja elokuvissa.

Ismo Kalliolle myönnettiin Ida Aalberg -mitali vuonna 1983 ja Pro Finlandia -mitali vuonna 1999. Kallio oli sanojensa mukaan vanhanaikainen näyttelijä. Työryhmä ja sen keskinäinen luottamus olivat hänelle tärkeitä.