YouTube Kids levittäytyy Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Google lanseeraa lapsille suunnatun YouTube Kids -videopalvelun Suomessa. YouTube Kids helpottaa lapsille sopivien sisältöjen löytämistä ja antaa vanhemmille helppokäyttöisiä välineitä valita sisältöjä ja rajoittaa katseluaikaa.

Piirretyt, opetusvideot, tuutulaulut, vastausten löytäminen tiedekysymyksiin – YouTube Kids tekee lapsille sopivan sisällön löytämisestä helpompaa. YouTube Kids lanseerattiin Yhdysvalloissa neljä vuotta sitten ja on yksi markkina-alueen suosituimmista lapsille suunnatuista sovelluksista. Sovellusta voi käyttää puhelimella ja tabletilla sekä televisiolla ChromeCastin, Apple TV:n, pelikonsolin tai älytelevisiotoiminnon kautta.

– YouTube Kids on suunniteltu alusta saakka perheille. Lapsille se tarjoaa turvallisemman tavan löytää inspiroivia ja innostavia sisältöjä ja vanhemmille runsaasti työkaluja tehdä kokemuksesta juuri omalle perheelle sopiva, Googlen toimialajohtaja Robert From sanoo.

Palvelun sisältö on suunniteltu erityisesti perheitä silmällä pitäen. Vanhemmat voivat valita lapsilleen sopivaa sisältöä luotettavista kanavista koottujen kokoelmien joukosta. Kokoelmien aiheet vaihtelevat taiteesta ja käsitöistä musiikkiin, urheiluun ja opetussisältöön. Videoita voi hakea myös äänellä jos lapsi ei osaa vielä lukea tai kirjoittaa.

Vanhemmat voivat esimerkiksi halutessaan valita nähtäväksi vain tietyt kanavat tai videot tai vaihtoehtoisesti estää tiettyjen kanavien tai videoiden katselun. Myös hakutoiminnon käytön voi estää. Videoiden katseluajan voi rajoittaa halutuksi, esimerkiksi puoleksi tunniksi. Sovellus kertoo lapselle koska katseluaika on päättynyt. YouTube Kids on ilmainen mainosrahoitteinen sovellus.