Ravintola lanseerasi oravasta tehdyn lasagnen – söisitkö?

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Hyönteissyönti ei ole mitään verrattuna erään lontoolaisravintolan tuoreeseen innovaatioon. Native-ravintola tarjoilee ekologista liharuokaa jyrsijälasagnen muodossa.

Native on alkanut tarjoilemaan harmaaoravan lihaa sisältävää lasagnea ja ohukaisia. Ravintolan omistaja, Ivan Tisdall-Downes kertoo Telegraph-lehdelle oravan lihan maun muistuttavan jänistä.

Yhä useammat ravintolan asiakkaat ovat kiinnostuneet villistä ravinnosta ja hiilijalanjäljen peinentämisestä. Omistajan mukaan liha ei voi muuttua juurikaan harmaaoravaa ekologisemmaksi, sillä niiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi naudan- ja sianlihan tapauksessa.

Harmaaoravat ovat kasvaneet ongelmaksi Iso-Britanniassa. Kotoperäisiä punaoravia elää saarivaltiossa noin 150 000 kappaletta, kun taas niiltä reviiriä vieneen vieraslajin kanta on jopa viisi miljoonaa yksilöä.