Tutkimus: Kannabista käyttäneillä miehillä muita enemmän siittiöitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat hämmästyneitä tuloksesta, jonka mukaan kannabista käyttävillä miehillä on muita enemmän siittiösoluja spermassaan. Analyysi toteutettiin 600 hedelmöitysklinikalla käyneen miehen siemennesteen laadun perusteella.

Tutkijoiden mukaan he odottivat täysin päinvastaista tulosta. Näytteiden perusteella kannabista käyttäneillä miehillä on kuitenkin enemmän siittiösoluja kuin sellaisilla, jotka eivät ole ikinä koskeneet kyseiseen huumeeseen. Syy saattaa olla kuitenkin muussa kuin kannabiksessa, Metro-lehti uutisoi.

Tutkijoiden mukaan mieshormonin eli testosteroiinin taso määrittelee paljon käyttäytymistä. Se myös vaikuttaa siittiösolujen määrään. Yleensä kannabista käyttävät herkemmin miehet, joilla on korkeampi testosteroiinitaso ja siten matalampi kynnys ottaa riskejä. Tutkijoiden mukaan tulee kuitenkin vielä selvittää, onko kannabiksella lukuisten terveysvaikutusten lisäksi vaikutusta myös siemennesteen parempaan laatuun.