Ammattimuusikot soittivat Super Mario Brosin tunnarin – lisäsivät jopa pelin äänitehosteita mukaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1985 Nintendo Entertainment System -konsolille julkaistu Super Mario Brosin tunnusmusiikit ovat jääneet elämään omaa elämäänsä. Nyt pelimusiikit pääsevät ammattimuusikoiden käsittelyyn, kun ConSoul Big Band on ottanut riveihinsä kaksi puukielilyömäsoittajaa.

Kaksi lyömäsoitinvirtuoosia, Felipe Fournier ja Doug Perry ovat osoittaneet, että Super Mario Bros -kappaleessa on aihiot messevään jammailuhittiin. He ovat näyttäneet MAGfest 2019 -tapahtumassa mallia, kuinka pelimusiikki taipuu mestariteokseksi pienellä soittamisen lisätwistillä.

Newyorkilainen ConSoul on orkesteri, jonka tuotanto ja esitysmateriaali perustuvat lähinnä videopelien musiikille. Super Mario Brosin tunnuskappaleita on coveroitu ja varioitu useasti ennenkin. Pelin tunnussävelmä saa ison orkesterin voimin kokonaan uuden ulottuvuuden.