Tämä on nopein ja tehokkain tapa nousta lentokoneeseen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentoyhtiöt palkitsevat uskollisia asiakkaitaan lentopisteillä ja sillä, että osa matkustajista pääsee ensimmäisenä lentokoneeseen välttääkseen jonottamisen. Silti lentokoneiden käytäville muodostuu aina jonoa, koska matkatavaroiden nosteleminen ja paikkojen etsiminen saattaa viedä aikaa.

Nettivideo on nyt selvittänyt, mikä tapa on kaikista nopein ja tehokkain lentokoneen matkustajille. Lentoyhtiöt täyttävät usein lentokoneita takariveistä eteenpäin. Todellisuudessa tapa ei kuitenkaan vähennä lentokoneen käytäville muodostuvia jonoja.

Sen sijaan täydellinen tapa olisi täyttää lentokone joka toinen rivi kerrallaan siten, että ensin istuvat ikkunapaikan matkustajat, sitten keskiriville sijoittuvat henkilöt ja lopulta käytäväpaikoille asettuvat. Valitettavasti tapa ei toimi, koska ihmiset haluavat mennä lentokoneeseen matkaseuralaistensa kanssa, eivätkä lentoyhtiöt pysty tällöin myymään parempia paikkoja tai jonon ohitusoikeutta matkustajille.