Mies rakentaa näyttäviä vuoristoratoja takapihallaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Will Pemblen ja hänen lastensa ei tarvitse matkustaa huvipustoon päästäkseen vuoristorataan. Heidän ei tarvitse matkata omaa takapihaa kauemmas.

San Franciscossa asuva Pemble rakensi vuonna 2014 lapsilleen oman vuoristoradan. Pian hauskasta ideasta kehittyi harrastus, ja sittemmin mies on jo rakentanut lukuisia tee-se-itse -ratoja takapihalleen.

Vuoristoratojen valmistamisesta ei löytynyt juurikaan tietoja Pemblen aloittaessa harrastuksen. Miehen taitojen kehittyessä radat ovat muuttuneet huomattavasti monimutkaisemmiksi ja hurjemmiksi.

Wired-lehden tuoreen videon mukaan Pemblen tavoitteena on rakentaa toimiva vuoristorata, jossa vaunu käy välillä ylösalaisin. Mies vakuuttaa luomustensa olevan turvallisia. Hän nimittäin koeajaa niitä itse tekemänsä testinuken avulla.