Tarvitsetko taukoa deittailusta? Keskity välillä vain itseesi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuukausia jatkunut treffisovellusten plärääminen ja treffeillä ravaaminen voi olla rankkaa. Rakkautta janoava ihminen saattaa väkisin etsiä kaikkialta sitä, mikä tulee eteen yleensä vain silloin kun vähiten odottaa. Toisinaan on järkevää ottaa taukoa deittailusta.

Jos suhtautuu kyynisesti koko deittikulttuuriin, voi olla vaarana kapeakatseinen asenne vastakkaista sukupuolta kohtaan. Deittailu ei myöskään kannata silloin, jos ei aidosti ole valmis parisuhteeseen. Sinkkupäivistä nauttiminen on mahdollista myös ilman treffailua, jolloin ei ainakaan leiki toisten ihmisten tunteilla tai herätä turhaa muiden mielenkiintoa.

Pettymykset ovat yleinen osa deittailua, ja vain harvat onnistuvat muodostamaan aidon ja toimivan suhteen keskenään. Jos itsellään ei kuitenkaan ole motivaatiota edes tutustumiseen, ei silloin kannata lähteä koko skeneen mukaan. Treffisovelluksia ei myöskään kannata käyttää laastarisuhteiden löytämiseen, jolloin pääasiallisena tarkoituksena on vain päästä yli entisestä kumppanista, Elite Daily muistuttaa.

Varmin merkki aikalisälle deittailusta on se, että treffailu vetää oman mielialan maihin ja masentaa. Jos jatkuvasti joutuu vain huomaamaan, että muut käyttävät hyväksi ja hylkäävät, ei uusien ihmisten tapailu sovi. Pahimmillaan deittailu voi musertaa itsetuntoa, jolloin on hyvä ottaa taukoa. Kun keskittyy enemmän omaan hyvinvointiinsa, saattaa myös rakkaus saapua elämään yllättäen. Treffailun on tarkoitus olla hauskaa.