Sähkösavukkeen akku syttyi tuleen koneessa – massiiviset seuraukset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Sähkötupakan käyttö on useimmissa lentokoneissa kiellettyä. Tuore uutinen tarjoaa hyvän syyn, miksi näin on. Delta-yhtiön lento New Yorkista Houstoniin viivästyi matkatavarahyllyllä ilmenneen tulipalon ansiosta. Palo sai alkunsa matkustajan laukussa olleen sähkösavukkeen akusta.

Vielä kentällä ollut kone jouduttiin evakuoimaan matkustajista ja henkilökunnasta. Matkustajan kuvaamalla videolla nähdään, kuinka koneen työntekijä sammuttaa paloa vaahtosammuttimella. Lentokoneen lähtö viivästyi yhteensä kahdella tunnilla.

Gizmodo-sivuston mukaan on toistaiseksi epäselvää, minkälainen akku oli kyseessä. Sähkölaitteiden litiumioniakkujen tiedetään johtaneen lukuisiin vaaratilanteisiin niiden räjähdysherkkyyden ansiosta.