Ikonisen pusukuvan seilori kuoli – joku kävi töhrimässä patsaan MeToo-hashtagilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaikki ovat nähneet vuonna 1945 New Yorkin Times Squarella otetun valokuvan, jossa seilori suutelee sairaanhoitajaa sodan päättymisen kunniaksi. Kuvassa oleva mies, George Mendonsa, on kuollut 95-vuotiaana.

Valokuvan perusteella pystytetty Unconditional Surrender -patsas on joutunut vandalismin kohteeksi vain päivä George Mendonsan kuoleman jälkeen. Joku on käynyt kirjoittamassa sairaanhoitajan jalkaan #MeToo. Poliisi etsii töhrijää ja patsaan korjaustöiden kustannusten uskotaan kohoavan tuhanteen dollariin.

Toisen maailmansodan päättymistä Times Squarella juhlinut seilori George Mendonsa kaappasi sattumalta kainaloonsa hammashoitaja Greta Zimmer Friedmanin ja suuteli häntä. Heistä tuli myöhemmin pariskunta.

Mendonsa suuteli naista, koska oli sodan loppumisen vuoksi niin onnellinen. Valokuvan otti Alfred Eisenstaedt, CBS News uutisoi.