Michael Jacksonin perhe uhkaa HBO-kanavaa – 100 miljoonan kanne kohudokumentin takia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leaving Neverland -dokumentti esitettiin viime kuussa Sundance-filmifestivaaleilla. Neljä tuntia kestänyt katselmus jätti yleisön haukkomaan happea popin kuninkaan harjoittamien seksuaalirikosten vuoksi. HBO on ilmoittanut, että esittää dokumentin maaliskuussa.

Michael Jacksonin perhe yrittää tehdä nyt kaikkensa, jotta HBO-televisiokanava ei pystyisi esittämään kohudokumenttia Michael Jacksonista. Leaving Neverland yritetään hyllyttää ennen ilmestymistä ja Michael Jacksonin perhe on nostanut kanavaa vastaan sadan miljoonaan dollarin kanteen.

Dokumentti uhkaa tuhota Michael Jacksonin maineen. Kaksi Michael Jacksonin lähipiiriin kuulunutta miestä kertoo lapsuuden kokemuksistaan poplaulajan omistamalla maatilalla. Heitä käytettiin seksuaalisesti hyväksi. Jacksonin lakimiehet eivät puutu pedofiliaväitteisiin, vaan yrittävät vedota HBO:n allekirjoittamaan sopimukseen vuodelta 1992.

Michael Jacksonin livekonsertin esittänyt HBO kirjoitti tuolloin sopimuksen, jonka mukaan kanavalla ei ole oikeutta tahrita Michael Jacksonin mainetta. Laulajan perhe on palkannut avukseen lakimiesarsenaalin, joka saattaa onnistua tehtävässään estää dokumentin esittäminen. Moni uskoo, että dokumentti päätyy suuren yleisön nähtäväksi tavalla tai toisella, TMZ uutisoi.