Black Panther voitti Marvelin ensimmäiset Oscar-palkinnot

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyään Disneyn omistama Marvel Studios -tuotantoyhtiö on tuottanut sarjakuviin perustuvia elokuvia jo vuosikymmenten ajan. Nyt yhtiö on voittanut ensimmäiset Oscar-palkintonsa.

Marvelin Black Panther voitti parhaan puvustuksen, parhaan lavastuksen ja parhaan alkuperäismusiikin Oscar-palkinnot. Elokuva oli ehdolla yhteensä seitsemässä kategoriassa, mukaanlukien parhaasta elokuvasta.

– Marvel saattoi luoda ensimmäisen mustan supersankarin, mutta pukusuunnittelun avulla teimme hänestä afrikkalaisen kuninkaan, palkintoa vastaanottanut pukusuunnittelija Ruth Carter kuvaili kiitospuheessa.

Lukuisat Marvel Studiosin aikaisemmat elokuvat ovat olleet ehdolla esimerkiksi parhaiden erikoistehosteiden Oscar-voittajiksi. Palkintoja yhtiön supersankarielokuville ei kuitenkaan ole aikaisemmin myönnetty.