Kiroileeko ystäväsi paljon? Hän voi olla paras mahdollinen kaveri

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kiroilemista on pidetty alatyylisenä ja jopa moukkamaisena. Viime vuosina tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että paljon kiroilevilla on muita laajempi sanavarasto. Kiroilemisen tiedetään purkavan paineita, vähentävän kipua ja lisäksi se on merkki rehellisyydestä.

Yleisen olettamuksen mukaan kiroilevat ihmiset ovat yhteiskunnan pohjasakkaa. Totuus on kuitenkin toinen, sillä laajalla kirosanavarastolla varustettu ihminen on yleensä korkeammalla älykkyysosamäärällä varustettu. Sukkelasanainen kiroileminen vaatii nopeaa tilannetajua ja älykkyyttä.

Kaksi psykologia, Kristin Joy ja Timothy Jay kertovat tutkimuksessaan, että paljon kiroilevat ihmiset ovat parempia ilmaisemaan itseään. Lisäksi he ovat aitoja ja rehellisiä. Toisin sanoen, pidä kiinni nokkelasti sadattelevista ystävistä – sitä aidompaa kaveria saa hakea.