Matkustajat ihmettelivät kameroita lentokoneiden penkeissä – näin lentoyhtiöt vastaavat

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien isojen lentoyhtiöiden koneiden viihdejärjestelmiin on ilmestynyt matkustajiin suunnatut kamerat. Ajatus mahdollisesta matkustajien vakoilusta on herättänyt huolta monissa, mutta yhtiöiden edustajat vakuuttavat ettei siitä ole kyse.

Kameroita on havaittu American Airlinesin, United Airlinesin ja Singapore Airlinesin matkustajakoneissa. Kamerat sijaitsevat Premium aconomy -luokan penkkien viihdejärjestelmistä, jotka ovat Panasonicin valmistamia.

Delta Airlinesin tiedotteen mukaan kamerat ole käytössä eikä niitä ole tarkoitus käyttää lähitulevaisuudessakaan. American Airlines puolestaan kertoi Buzzfeedille, että kameroita saatettaisiin tulevaisuudessa käyttää viihdejärjestelmän ohjaamiseen käsieleillä.

Monet matkustajat ovat silti toivoneet, että kameroista olisi edes tiedotettu matkustajille etukäteen. Niiden on myös pelätty aiheuttavan mahdollisen tietoturvariskin esimerkiksi hakkerien käsissä.