San Francisco poistaa yli 9 000 kannabisrikettä rikosrekistereistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen viihdekäyttö sallittiin viime vuonna Kaliforniassa, mikä on vaikuttanut myös ihmisten vanhoihin huumetuomioihin. San Franciscon piirisyyttäjän toimisto ilmoitti poistavansa kannabisrikokset ihmisten rikosrekistereistä.

Nyt piirisyyttäjä George Gasconin toimisto on paljastanut pyyhkivänsä 9,362 kannabisrikettä kansalaisten rekistereistä. Toimisto käytti rikosrekisterien läpikäymiseen kehittynyttä tietokone-algoritmia, mikä nopeutti prosessia huomattavasti.

Merkintöjen tutkimisessa auttoi voittoa tavoittelematon Code for America -järjestö. Poistettavia merkintöjä on Huffpost-sivuston mukaan vuodesta 1975 lähtien. Gasconin mukaan kannabisrikoksiin liittyvillä tuomioilla oli monesti suhteettoman suuret vaikutukset vähävaraisille ja värillisille kansalaisille.

 

LIVE: District Attorney George Gascón joins our Founder and Executive Director, Jennifer Pahlka, to announce that the San Francisco District Attorney’s Office has automatically cleared 8,132 marijuana-related convictions as part of a cutting-edge criminal justice reform pilot with our Clear My Record team. Tune in now!

Publiée par Code for America sur Lundi 25 février 2019