Sika pelastettiin teurastamolta – on nyt maailmankuulu taiteilija Pigcasso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta on kantautunut aikojen saatossa tietoja monista eläimistä, joiden kyvyt taiteen saralla ovat yllättäneet ihmiset. Nyt vuorossa on teurastamolta pelastettu 500-kiloinen sika nimeltä Pablo. Nykyisin se tunnetaan kuitenkin ympäri maailmaa taiteilijanimellään Pigcasso.

Etelä-Afrikassa sijaitsevalla maatilalla asuvan sian tekemiä taidemaalauksia on myyty maailmalla jo satojen tuhansien eurojen edestä, ja parhaillaan Pigcasso neuvottelee lehtitietojen mukaan yhteistyöstä sveitsiläisen kellomerkki Swatchin kanssa. Sian taide on tuottanut maatilalle jo 145.000 dollarin tuotot.

Sian kyvyt huomattiin, kun sille annettiin uudessa kodissa erilaisia leluja, ja eläin osoitti suurta mielenkiintoa juuri siveltimiä kohtaan. Pigcasso on tiettävästi ensimmäinen sika, jolle on järjestetty oma taidenäyttelynsä. Sen OINK-näyttely oli taannoin esillä Kapkaupungissa sijaitsevassa galleriassa.