Ilmastonmuutos vai ei? Los Angelesissa ihmetellään helteiden katoamista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuuutos on parhaillaan kuuma maailmanlaajuinen huolenaihe, sillä sen uskotaan aiheuttaneen monenlaisia ongelmia ja negatiivisia ilmiöitä luonnolle. Ilmastonmuutoksesta puhutaan kuitenkin myös ilmaston lämpenemisenä, joka antaa hieman virheellisen kuvan tilanteesta eri puolilla planeettaa.

Nyt Los Angelesissa ihmetellään helteiden katoamista, sillä kulunut helmikuu oli peräti 132 vuoteen ensimmäinen, jolloin suurkaupungin lämpötila ei noussut kertaakaan yli 22 celsiusasteen. Kaupungin historiallinen keskiarvo on ollut helmikuussa 20 celsiusastetta.

Helteitä ei siis nähty kaupungissa kertaakaan koko helmikuun aikana. Kuukauden keskilämpötila oli vain 16 celsiusastetta. Kokonaisuudessaan helmikuu oli historian kahdeksanneksi kylmin. Asiasta kertoi Los Angeles Times -lehdelle National Weather Servicen meteorologi Ryan Kittell.