Rokotevastaiset dokumentit poistettiin Amazonista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa on puhuttu viime kuukausina aktiivisesti rokotevastaisuudesta ja sen aiheuttamasta vaarasta paitsi ihmisille itselleen myös koko yhteiskunnalle. Suomessakin on nähty tänä talvena harvinaisia tauteja, jotka asianmukaiset rokotukset olisivat estäneet.

CNN Business Report julkaisi äskettäin artikkelin Amazon Prime Video -videopalvelun levittämästä dokumentista, jossa markkinoitiin rokotevastaisuutta perättömin väittämin. Amazon reagoi nopeasti, sillä jo muutamassa päivässä se poisti dokumentteja palvelustaan.

Poistettavien dokumenttien listalla olivat esimerkiksi videot We Don’t Vaccinate!, Shoot ’Em Up: The Truth About Vaccines ja Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe. Nyt niiden kerrotaan olevan tavoittamattomissa. Amazonissa on yhä myynnissä alan kirjoja, mutta niiden poistamista on nyt vaadittu julkisesti. Kritiikin kohteeksi on joutunut myös YouTube, jossa on julkaistu runsaasti rokotevastaisuuteen kannustavia videoita.