Ulosottomies vei lapsiperheen koiran ja myi sen netissä – someraivo leviää parhaillaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulosottomiehet ovat tunnetusti paikoin sydämettömiä, mutta nyt Luoteis-Saksassa viranomainen on mennyt hieman liian pitkälle. Ahlenin kaupungin ulosottomies vei nimittäin velkaantuneen lapsiperheen mopsi-koiran ja pani sen myyntiin eBayn nettihuutopauppaan. Naaraskoira Ebba myyntiin lopulta noin 750 eurolla.

Kolmelapsinen perhe ajautui talousvaikeuksiin, kun perheen isä vammautui työtapaturmassa. Perhe ei kyennyt maksamaan esimerkiksi vuotuista noin 80 euron koiraveroa, jonka se jäi velkaa kaupungille.

Ulosottomiehen toiminta on nyt saanut aikaa valtaisan someraivon, kun lapsiperheen kohtalo on koskettanut tuhansia ihmisiä. Viranomaisten toimintaa on syytetty sydämettömäksi. Kaupunki on perustellut koiran ottamista ja myymistä sillä, että perheellä ei ollut enää mitään muuta ulosotettavaa ja myytävää. Viranomaisten mukaan koiran takavarikointi oli laillista.