Kouvolalainen ravintola tarjoili pilaantunutta ruokaa – kahdelle vankeustuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulkomailta kantautuu ajoittain tietoja tapauksista, joissa ravintolat ovat tarjoilleet asiakkailleen tietoisesti vanhentunutta ja pilaantunutta ruokaa, mutta samaa tapahtuu ikävä kyllä myös Suomessa.

Kouvolassa sijainnut intialainen Taste Tease -ravintola sairastutti vuonna 2017 seitsemän asiakastaan ruokamyrkytykseen viiden päivän aikana. Ravintolan kokki ja tarjoilija saivat Kouvolan käräjäoikeudessa rajut syytteet, kun syyttäjä vaatii molemmille ehdollista vankeustuomiota.

Nyt tuomiot on luettu, kun kokki tuomittiin terveysrikoksesta 20 päiväksi ehdolliseen vankeuteen ja tarjoilija tuomittiin 20 päivän ehdolliseen vankeuteen. Tuomioistuimen mukaan molemmat olivat tietoisia siitä, että ravintolan ruokaa säilytettiin väärin. Tutkimuksissa useiden ruoka-aineiden todettiin olevan pilaantuneita.