Pizzataiteilija Luca Platania ananaksesta pizzassa: ”Se kuuluu ja ei kuulu pizzaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pizzataiteilijaksi tituleerattu Luca Platania on avannut uuden napolilaishenkisen pizzerian Tampereelle, kun Pizzeria Luca siirtyi Hämeenkadulta Keskustorin kupeeseen Frenckellin aukiolle.

Kuva: Stara

Stara tutustui uuteen ravintolaan lehdistötilaisuudessa, jossa puheisiin nousi myös ikuisuuskysymys ananaksesta pizzassa. Tampereen, Helsingin ja Vironlahden lisäksi myös Tanskan Kööpenhaminaan keväällä laajentuvan pizzeriaketjun vetäjä ei innostu ananaksesta pizzassa, mutta ei sitä suoraan tyrmääkään.

– Se kuuluu ja ei kuulu pizzaan. Kyseessä on kulttuuriasia. Voisin hyvin tehdä sellaisen jälkiruokapizzan, jossa olisi tuoretta ananasta katamellisoituna ja vaikkapa tomusokeria. Mutta tavallisiin pizzoihin en ananasta mielelläni laittaisi, Luca Platania vastasi diplomaattisesti.

Kuva: Stara

Uudessa satapaikkaisessa pizzeriassa lounas on jätetty kokonaan pois, sillä ravintola on arkisin auki vain iltaisin. Pizzauuni on tuotettu Italiasta.

– Pizzauunimme on rakennettu Napolissa. Uuni sisältää sorrentokiven, joka on peräisin Sorrenton kaupungista. Vaikka uunissa on yli 450 astetta, niin kiven ansiosta pohja ei pala. Tavallisessa uunissa pizzapohja palaa jo 350 asteessa. Pizzan paisto kestää tässä uunissa noin 50-70 sekuntia riippuen kauanko taikina on ollut valmiina, Platania kertoi.