SpaceX suoritti historiallisen koelennon – alus laskeutui onnistuneesti mereen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

SpaceX-yhtiö on suorittanut jälleen onnistuneen koelennon. Crew Dragon -kapselialus on juuri palannut turvallisesti takaisin maahan.

Crew Dragon lähetettiin Maapalloa kiertävälle radalle mukanaan sensorein varustettu Ripley-nukke. SpaceX:n ja NASAn tarkoituksena oli varmistaa aluksen onnistunut laukaisu, avaruusasemalle telakoituminen ja takaisin laskeutuminen.

Myös Dragon 2 -nimellä tunnettu uudelleenkäytettävä Crew Dragon laskeutui testilennon jälkeen mereen Floridan rannikolle. Laskeutuminen kuvattiin suorana lähetyksenä internetiin.

Vaikka ensimmäisellä koelennolla kapselin mukana matkasi vain eloton nukke, on alusta tarkoitus testata seuraavaksi myös miehistöllä. Space.com-sivuston mukaan miehitetty koelento saattaa toteutua jo tänä kesänä.