Michael Jacksonin patsas poistettiin kohudokumentin jälkeen – laulajan suosio kärsii lisää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britanniassa sijaitseva National Football Museum on päättänyt poistaa sen edustalla olevan Michael Jacksonin patsaan. Manchesterissa sijaitseva patsas on poistettu museon tiedottajien mukaan muista syistä kuin laulajaan liittyvien pedofiiliepäilyjen takia.

Iso-Britanniassa tällä viikolla esitetty Leaving Neverland -dokumentti on saanut brittiläiset keskustelemaan kiivaasti laulajan pedofiiliepäilyistä. National Football Museum on poistanut Michael Jacksonin patsaan museon edustalta. Patsas oli alunperin esillä Fulham Football Clubin edustalla, mutta se siirrettiin kansalliseen jalkapallomuseoon vuonna 2014. Patsas on 2,3 metriä korkea.

Patsaan on pystyttänyt Michael Jacksonin hyvä ystävä Mohamed Al-Fayed. Museon henkilökunta sanoo, että he vaihtavat esillä olevia näyttelyitä säännöllisesti ja Michael Jacksonin patsaan tilalle on tulossa jotain muuta, CNN uutisoi.

View this post on Instagram

A statue of Michael Jackson has been removed from the National Football Museum in Manchester. Its removal comes as sexual abuse allegations against the singer are detailed in a new documentary film. The statue was commissioned by Fulham's then chairman Mohammed Al Fayed following Jackson's death in June 2009. The National Football Museum (NFM) said the statue had been taken off display as part of "ongoing plans" to "better represent" football's stories. Two men, James Safechuck and Wade Robson, allege in the Channel 4 documentary, Leaving Neverland, that they were sexually abused by the superstar. There have been reports of radio stations dropping Jackson's music from their playlists, while some fans on social media have said they are boycotting the star. An NFM spokesperson said: "Plans have been under way for a number of months to remove the Michael Jackson statue from display as part of our ongoing plans to better represent the stories we want to tell about football. "As a result of this, the statue has now been removed."

A post shared by SFBEX (@sfbex) on