Nykyajan manaajalle riittää töitä – uhrin mielenterveys arvioitava ensin tarkkaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katolinen kirkko on harjoittanut pahojen henkien karkottamista asiaan vihkiytyneiden pappien johdolla. Yksi Vatikaanin manaajista on Toscanassa työskentelevä Raffaele Talmelli. Hän taistelee paholaisia vastaan nykyaikaisilla menetelmillä.

Isä Talmelli on koulutettu psykiatri. Hän varmistaa, että paholaisen riivaamilla uhreilla ei ole mielenterveydellisiä ongelmia, jotka voisivat aiheuttaa oireita. Sen sijaan aidon demonin kohdatessaan hän aloittaa manauksen paholaisen karkoittamiseksi. Mies sanoo pahuuden kohtaamista hirveäksi.

Yksinkertaisimmillaan manauksessa vedotaan Jumalaan tai Kristukseen, jonka avulla riivaajaa käsketään poistumaan. Pahuus on ihmisessä yleensä hänen omien valintojensa vuoksi. Nykyajan manauksessa pyritään estämään ihmisten kulkeminen pahuuden tielle tai auttamaan heidät sieltä pois kirkon suojaan.