Helsinkiin ollaan avaamassa sipsimuseo

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin museokattaus on saamassa pikkusuolaisen ystäviä varmasti miellyttävän lisäyksen. Etu-Töölöön suunnitellaan parhaillaan Suomen ja mahdollisesti koko maailman ensimmäistä sipsimuseota.

Etu-Töölön Sipsimuseon taustalla on Fedja Kamari, joka tunnetaan myös hiphop-duo Töölön Ketterän tuottajana. Museon tarkoituksena on arkistoida niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin perunalastumakuja.

– Monella lienee lämpimiä muistoja herkuista, joita ei ole ollut saatavilla enää aikoihin. Joskus jo pelkkä tieto siitä, että näitä aarteita on jossain vielä fyysisesti olemassa saattaa tuoda mielenrauhan, projektia kuvaillaan.

Museoon pyritään vielä kevään aikana kokoamaan 100 erilaista sipsimakua. Projektille kerätään parhaillaan rahoitusta Mesenaatti-varainkeruusivustolla. Tuhannen euron minimitavoite on jo rikottu, mutta kokonaisbudjettina toimivaa 5 000 euroon ei vielä toistaiseksi ole tavoitettu.

 

Ja hei, tähän vaiheeseen vuotta vielä pieni summaus siitä mitä Etu-Töölön Sipsimuseo oikein on. Ikään kuin itsekään…

Publiée par Etu-Töölön Sipsimuseo sur Mardi 26 février 2019