Louis Vuittonin Michael Jackson -mallisto hyllytetään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Jacksonin ahdistelusyytökset ovat jälleen kuuma puheenaihe Leaving Neverland -dokumentin myötä. Nyt muotibrändi Louis Vuitton on vetämässä pois suunnitellun Jackson-aiheisen malliston.

Louis Vuittonin taannoin esitellyn syksyn ja talven 2019 miestenvaatemalliston inspiraationa toimi Michael Jackson. Nyt brändin taiteellinen johtaja Virgil Abloh on julkaissut tiedotteen koskien mallistoa ja tähteen kohdistuvia syytöksiä.

– Tavoitteenani oli viitata Michael Jacksoniin popkulttuuritaiteilijana. Se viittasi vain hänen julkiseen elämäänsä ja perintöön, joka on vaikuttanut kokonaiseen taiteilijoiden ja suunnittelijoiden sukupolveen, Abloh kirjoitti WWD:lle.

Tiedotteen mukaan Louis Vuitton ei ollut tietoinen kohudokumentista esitellessään mallistoa. Yhtiö kertoo poistavansa mallistosta tähteen suoraan viittaavat vaatteet ja lupaa myyntiin tulevien tuotteiden heijastavan brändin arvoja paremmin.