Iloisia uutisia eläintarhasta – äärimmäisen uhanalaisen gorillan poikanen syntyi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltoihin Dallasin eläintarhaan on syntynyt vuoden sisään jo toinen uhanalaisen gorillan poikanen. Kyseessä on todellinen onnenpotku, sillä viime kesänä samaan eläintarhaan syntyneen läntisen tasankomaagorillan poikanen oli ensimmäinen 20 vuoteen.

Äärimmäisen uhanalainen läntinen tasankomaagorilla on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Siksi jokainen maailmaan syntyvä gorillapienokainen on elintärkeä koko lajin jatkumisen kannalta. Nyt Dallasin eläintarha 13-vuotias Megan-niminen naaras on synnyttänyt pienokaisen, joka oli kameroille esiintyessään vasta yhden viikon ikäinen.

Länsi- ja Keski-Afrikassa elävän gorillalajin määrää ei tiedetä varmasti. Kannan kerrotaan kuitenkin vähentyneen voimakkaasti. Associated Pressin julkaisema video on liikuttavaa katsottavaa, sillä gorillanaaraan poikanen on selkeästi emonsa suurin aarre ikinä.