Oletko kyllästynyt samoihin eväisiin? Tässä on neljä kevyttä ja herkullista lounasideaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Olemme kaikki huomanneet joskus lounastunnin jälkeen, että työtahti ei yllä tarpeeksi korkealle liian raskaan ruoan takia. Silti ruokatunti on paikallaan, koska jaksaminen voi kärsiä myös nälkäisenä. Nyt ravintoterapeutit ovat listanneet ruokia, joita he suosivat omilla lounastunneillaan.

Keskellä päivää nautitun aterian tulee olla tarpeeksi kevyt, mutta samalla myös riittävästi energiaa tuottava. Ravintoasiantuntija Kim Yawitzin mukaan on normaalia tuntea itsensä väsyneeksi lounastunnin jälkeen. Keho tuottaa kaksi kertaa päivässä melatoniinia, joista toinen ajankohta sijoittuu yleensä iltapäivälle kello yhden ja kolmen väliin, hän kertoo Elite Dailylle.

Lounaaksi kannattaa valita kokojyvätuotteita, kuten farroa tai kvinoaa. Proteiinia ja terveellisiä rasvoja kannattaa nauttia päiväsaikaan pähkinöiden muodossa. Usein lounaaksi voi riittää sämpylä tai voileipä. Lohi on yksi parhaimmista mahdollisista lounasruoan aineksista, joten sitä voi nauttia monessa eri muodossa, ja erinomaista energiaa tuottavana lisukkeena toimii bataatti.