Uuden-Seelannin ampuja viittasi suosittuun tubettajaan – näin PewDiePie vastasi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalla järkytyttiin perjantaina Uuden-Seelannin Christchurchissa sijaitsevaan moskeijaan kohdistuneesta terrori-iskusta. Jo 49 kuolonuhria vaatineen iskun tekijä oli australialainen Brenton Tarrant.

Tarrant kuvasi hyökkäyksen suorana internetiin. Juuri ennen iskun aloittamista hän kehotti katsojia tilaamaan Youtubessa suositun tubettaja PewDiePien kanavan.

PewDiePie on sittemmin kommentoinut asiaa Twitterissä. Hän ilmaisee osanottonsa iskun uhreille ja heidän läheisilleen. Tubettaja kertoo olevansa kuvottunut siitä, että tekijä mainitsi hänet iskun yhteydessä.

PewDiePie, oikealta nimeltään Felix Arvid Ulf Kjellberg, on ruotsalainen peliaiheisiin videoihin erikoistunut tubettaja. Hän on ollut kohun keskiössä käytettyään monien alaikäistenkin seuraamissa pelistriimeissään antisemitistisiä ja rasistisia solvauksia.