Herkkupäivä kerran viikossa? Asiantuntija vastaa kannattaako

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä noudattaa tarkkaa ruokavaliota kuutena päivänä viikossa, mutta sallii itselleen herkuttelua yhtenä viikonpäivänä. Asiantuntijoiden mukaan kyseinen tapa ei sovi kaikille, sillä pieni herkuttelu ei ole koskaan pahaksi – päinvastoin.

On eri asia sallia itselleen pieni ja herkullinen jälkiruoka kuin mässätä kerralla koko karkkikaapin sisältö tyhjäksi. Kerran viikossa tapahtuva herkuttelu sopii ihmisille, jotka eivät pysty muuten välttämättä kontrolloimaan epäterveellisten ruokien ja herkkujen syömistä.

Toisaalta olisi hyvä oppia tasapainottamaan terveellinen ruokavalio ja liikuntatottumukset siten, että siihen sopivat myös pienet arjen hemmotteluhetket ilman huonon omatunnon potemista.

Ravintoterapeutti Chris Mohr kertoo Men’s Healthille, että hän itse viettää perheensä kanssa erilaisia ruokaan liittyviä perinteitä. Kuten kerran viikossa vietetty koko perheen pitsailta tai perjantaiaamuisin nautittu donitsikahvi.

Hän ei halua tehdä ruoasta palkintoa tai pahetta, vaan suhtautuu kaikkeen syömäänsä samalla tavalla. Pääasiallisesti ruokavalio on kuitenkin terveellinen, joten miksi hän ei antaisi itselleen nautintoja silloin tällöin?