Torstai on pannukakkupäivä – korvaa hillo marjoilla ja kermavaahto jugurtilla

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Monissa perheissä herkutellaan torstaisin letuilla, vohveleilla tai pannukakulla. Uunissa tehdyn pannukakun lisäksi voi valmistaa ohuita lettuja tai amerikkalaistyylisillä pikkupannukakkuja. Jos on tarkka kilokaloreistaan, kannattaa lettujen lisukkeet valita tarkkaan.

Lettujen, pannukakkujen tai vohveleiden rinnalle sopivat kaikki hedelmät. Hillot kannattaa puolestaan korvata aidoilla marjoilla ja kermavaahto turkkilaisella jugurtilla. Mikäli haluaa lettujensa päälle suklaata, on se järkevämpää vaihtaa tummaan suklaaseen kuin levittää Nutellaa päälle.

Lettujen väliin voi pilkkoa banaania ja ripotella pähkinämurskaa. Niistä voi valmistaa myös suolaisia versioita ja korvata illan aterian esimerkiksi tacotyyliin maustetuilla letuilla. Letut ovat edullisia, mutta herkullisia kokattavia.