Haluatko saavuttaa ihannepainon pysyvästi? Näin usein pitäisi kuntoilla

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos ihminen on tyytyväinen terveyteensä ja ulkonäköönsä, ei hänen tarvitse muuttaa elintapojaan. Mikäli haluaa kuitenkin saavuttaa esimerkiksi sutjakkaamman olotilan kesäksi, kannattaa kiinnittää huomiota ruokavalioon ja liikuntatottumuksiin.

Valitettavasti jokaisen henkilön tarvitsema liikuntamäärä esimerkiksi painonpudotusta varten on yksilöllistä. On kuitenkin tärkeää syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa sekä kuntoilla riittävästi. Sairaalloiseen lihavuuteen ja sen hoitoon erikoistunut lääkäri Fatima Cody Stanford kertoo Popsugarille, että tavoitepainossa pysyminen vaatii yleensä 3-4 kuntoilukertaa viikossa.

Jos kuitenkin haluaa nimenomaan pudottaa painoa, kannattaa kuntoharjoitteluun lisätä yksi ylimääräinen kerta. Tärkeintä on, että ihminen nauttii liikkumisesta eikä pudota painoa kuuriluonteisesti. Parhaimman tuloksen saa terveyttä korostavalla elämäntapamuutoksella, jossa mielen hyvinvointi kulkee käsikädessä kehon elinvoimaisuuden kanssa.

https://www.popsugar.co.uk/fitness/How-Often-Should-I-Work-Out-Maintain-Weight-45933490