Tutkimus: Toimistojen kahvikupeissa ulostejäämiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Totaljobs-yhtiön tekemän tutkimuksen mukaan joka viidennessä toimistotilan kahvikupissa on ulostejäämiä. Syynä on se, että ihmiset eivät pese käsiään vessassa käymisen jälkeen.

Hygieniatohtori Lisa Ackerley neuvoo, että toimistotyöntekijöillä kannattaa olla omat ja henkilökohtaiset kahvikupit sekä juomapullot. Niitä ei myöskään kannata jättää yön yli tiskipöydille lojumaan, vaan pestä valmiiksi kaappiiin seuraavaa päivää varten.

Saman tutkimuksen mukaan toimistopöydillä on peräti 400 kertaa enemmän bakteereita kuin vessanpöntöissä. Lisäksi ihmiset saavat bakteereja herkemmin elimistöönsä toimistoympäristössä, koska he imeskelevät kyniä ja pureskelevat kynsiä. Ackerley suosittelee ihmisiä nauttimaan eväänsä muualla kuin toimistossaan.