Mies meni sairaalaan tutkimuksiin – heräsi ilman esinahkaansa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sairaaloiden hoitovirheet ovat tuttuja myös Suomessa, mutta nyt Britanniassa on tapahtunut poikkeuksellisen erikoinen tapaus. Brittilehdet uutisoivat nimittäin nyt miehestä, joka oli mennyt sairaalaan tutkimuksiin virtsarakkonsa vuoksi. Leicesterissä viime vuoden syyskuussa tapahtunut rutiinitoimenpide päättyi kuitenkin hyvin erikoisesti.

Leicesterin yliopistollisessa sairaalassa mies nimittäin heräsi operaation jälkeen ilman esinahkaansa, sillä hänelle oli tehty epähuomiossa ympärileikkaus. Sairaala kertoi ikävän tapauksen syyksi eri potilaiden asiapapereiden sekaantumisen.

Sama sairaala on ollut otsikoissa virheiden vuoksi aiemminkin, sillä taannoin pikkulapsen nenän sisään jäi vanupuikko nenäleikkauksen seurauksena. Huhtikuussa 2018 sairaala teki leikkauksen vahingossa väärälle potilaalle, jolla oli sama nimi kuin oikealla leikkauspotilaalla. Sairaala kertoo pyrkivänsä parantamaan potilasturvallisuutta, mutta ilmeisesti erittäin huonolla menestyksellä.