Äiti haluaa kieltää opiskelijoilta legginssit – paljastavat liikaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neljän pojan amerikkalainen äiti Maryann White on huolissaan naisten luomista houkutuksista legginssien avulla. Hän vieraili roomalaiskatolisessa Notre Damen yliopistossa Yhdysvaltojen Indianassa ja huomasi, että useat naiset pukeutuvat vartalonmyötäisiin joogahousuihin tai legginsseihin.

Yliopiston opiskelijalehteen vetoomuksensa lähettänyt katolinen White pyytää koulun naispuoleisia opiskelijoita ajattelemaan kaikkien siellä opiskelevien poikien äitejä. Hän suosittelee naisille trikoohousujen sijaan farkkuja. Kirjoitus on saanut opiskelijoilta täysityrmäyksen, koska naisten vaatevalintoja ei tulisi kontrolloida enää nykymaailmassa.

Nyt Notre Damen yliopiston kampuksella järjestetään Leggins Pride Day opiskelijajärjestön ehdotuksesta. Tapahtuma kannustaa kaikkia ihmisiä pukeutumaan legginsseihin – sukupuolesta riippumatta. Opiskelijat ovat jakaneet legginssikuvia myös sosiaalisessa mediassa.

Leggins Pride Day haluaa puuttua vanhanaikaiseen ajattelumalliin, jonka mukaan naiset olisivat vastuussa miesten käytöksestä, jos he eivät pysty kontrolloimaan itseään, BBC uutisoi.