Nopeusrajoittimet ja alkometrit pakollisiksi uusiin autoihin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikissa EU-alueella myytävissä uusissa autoissa tulee lähitulevaisuudessa olemaan varmasti mielipiteitä jakava ominaisuus. Euroopan unioni on määrännyt nopeusrajoittimet pakollisiksi tuleviin ajoneuvoihin.

Uusi sääntö astuu voimaan toukokuussa 2022. Kaikissa sen jälkeen valmistetuissa autoissa tulee olla sisäänrakennettu nopeusrajoitin. GPS:n ja kameran avulla toimiva järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, mikäli hän ajaa ylinopeutta.

Myös rattijuopumusta ehkäisevät alkometrit tulevat olemaan pakollisia uusissa ajoneuvoissa. Mikäli kuljettajan puhaltama promillemäärä ylittää sallitun rajan, ei auto käynnisty.

Euroopan komission mukaan pelkästään auto-onnettomuuksissa kuoli pelkästään EU-alueella vuonna 2017 25,300 henkeä. 135,000 henkeä vammautui vaikeasti. Uusien turvajärjestelyjen odotetaan pelastavan vuosittain lähemmäs 10,500 henkeä, uutisoi Mashable.

 

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.