Isä ja poika salametsästivät talviunta nukkuvan karhun pentuineen – tallentui videolle

Ohhoh! · Stara.fi

Salametsästys on säälittävimpiä rikoksia, joita ihminen voi tehdä luontoa kohtaan. Tekijät jäävät vain harvoin kiinni, mutta nyt Yhdysvaltojen Alaskassa 41-vuotias Andrew Renner ja hänen 18-vuotias poikansa Owen Renner ovat jääneet rysän päältä kiinni raukkamaisesta toiminnasta.

Andrew Renner ja Owen Renner

Isä ja poika nimittäin paikallistivat ja ampuivat kuoliaaksi talviunta nukkuvan karhun ja tämän kaksi poikasta. Salametsästyksen jälkeen miehet heittivät vielä ylävitoset keskenään ennen kuin käsittelivät saaliinsa ja poistuivat paikalta. Miesten kuullaan videolla toteavat, ettei heitä voi jäljittää salametsästyksen tekijöiksi. Toisin kuitenkin kävi.

Sattumalta karhun pesän edustalle oli viritetty karhututkijoiden valvontakamera, joka tallensi myös salametsästyksen miesten tietämättä. He jäivät kiinni ja tuomittiin nyt vankeusrangaistuksiin. Andrew Renner tuomittiin kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja Owen Renner 30 päiväksi ehdonalaiseen vankeuteen. Lisäksi isä menetti aseenkantolupansa ja molemmat joutuivat maksamaan 1.800 dollarin korvaukset.